BILJARTEN HAAKSBERGEN

Zoeken

Hallo biljartliefhebbers,

De corona heeft ons flink in de greep. Aangezien we afhankelijk zijn van de horecagelegenheden en het feit dat deze op dit moment maar beperkt open zijn, hebben we besloten om de start van de GPH uit te stellen. Wij hopen dat de regering op 21 oktober meer duidelijkheid gaat geven over de maatregelen. De termijn voor aanmelding hebben wij verlengd tot 24 oktober. De poulebespreking zal, onder voorbehoud, op zaterdag 31 oktober om 16.00 uur zijn. De finale blijft staan op vrijdag 26 februari en zaterdag 27 februari.

Namens het bestuur van de GPH

Ondanks de Coronamaatregelen zijn we van mening om het toernooi te laten doorgaan. We zullen heel duidelijk en richtlijnen van het RIVM moeten volgen. Daarvoor is door de KNBB een protocol opgesteld (zie bijlage). Alleen als iedereen zich aan de richtlijnen houdt kunnen we het toernooi laten slagen.

Bij verkoudheid, koorts en keelpijn blijf je thuis. Je meldt je dan af bij de teamleider. Het is dus verstandig om meerdere datums te zoeken want als er 1 moet thuisblijven kunnen partijen niet allemaal gespeeld worden.

Ook dit jaar kunnen de deelnemers hun voorkeur opgeven om in de middag of avond te willen spelen.

Marc Busschers is de nieuwe kampioen van de Grote prijs van Haaksbergen. Het toernooi dat kermerkt de gezelligheid, sportiviteit en strijd stond alweer voor de 44e editie op de kalender.

Op de vrijdagavond wisten Jan Heck en Marc Busschers ongeslagen te blijven. % moyenne van beide was in het voordeel van Busschers, 121% tov 113%. Heck zijn enigste kans was dat hij de kleine finale moest winnen maar dan mocht Marc niet meer dan 15 punten meekrijgen ivm het % moyenne. Marc liet er geen gras over groeien dat hij degene was die de finale won. In een rechtstreeks duel met Heck wist hij in 23 beurten zijn partij uit te spelen en zich te plaatsen voor de grote finale.

Lucien Doeschate was op de vrijdagavond ongeslagen. Hij moest echter zaterdag 3 nederlagen incasseren zodat finale niet meer haalbaar was. Clemens Bargerink verloor zijn eerste partij maar bleef daarna ongeslagen. Voor de kleine finale stonden 2 spelers op 6 punten. Herman Ooink behaalde ook 6 punten maar het % moyenne van Herman was dermatte hoog dat alleen Clemens zich voor de finale kon plaatsen bij winst van zichzelf en puntverlies van Herman. Zover liet Herman het niet komen. In zijn finale partij wist hij Bennie Wevers te verslaan in 22 beurten.

De grote finale tussen Marc en Herman werd een prooi voor Marc. Geconcentreerd wist hij met 3 series van 5 afstand te nemen om na 18 beurten zijn zege veilig te stellen. Ondanks een serie van 6 kon Herman het in de finale niet waarmaken en kwam tot een score van 18 caramboles.

 

Klik hier voor de foto's van de finaledagen

Uitslagen archief GPH

 

 

4  Maanden hebben 58 deelnemers gestreden en voorronden gespeeld voor de 44e editie van de Grote Prijs van Haaksbergen.  De finalisten zijn bekend. Na een spectaculaire voorronde zijn 12 biljarters verdeeld over 12 poules erin geslaagd de finale te halen. Vaak moest het moyenne percentage de doorslag geven. Dat geeft aan dat de strijd groot is. Omdat de punten het belangrijkste zijn moeten ze allereerst winnen. Dan moet je wel goed spelen anders win je de partij niet. Dit resulteerde erin dat wederom finalisten boven hun moyenne hebben gespeeld. Hij of zij gaat dus in de finale meer caramboles maken.

Grote prijs Haaksbergen

Café de Oude Molen

Matty Vöcker bokaal

Mede mogelijk gemaakt door:

De biljarter

Lid worden

Bent u nu al biljarter of
een beginner, en wilt u
graag lid worden van
onze biljartvereniging?

* Meld u vrijblijvend aan!

Locaties

Op deze locaties kun je in Haaksbergen en omstreken de biljartsport oefenen.

Klik hier voor de locaties

Contact

Biljarten Haaksbergen

Klik hier voor contact formulier