BILJARTEN HAAKSBERGEN

Zoeken

47e editie van de Grote Prijs van Haaksbergen gaat weer beginnen.

De 47e editie van het prestigieuze bandstoottoernooi De Grote Prijs van Haaksbergen gaat weer beginnen. Ook dit jaar kunnen de deelnemers hun voorkeur opgeven om in de middag of avond te willen spelen.
We spelen met de vertrouwelijke 6 poules in de A-poule en 6 poules in de B-poule, waarbij de winnaar van elke poule zich plaatst voor de finale. Deze staat gepland op Zaterdag 2 en Zondag 3 maart 2024 bij biljartcentrum de Oude Molen. Op zondag zal aansluitend na de finale tussen de winnaar van de A-poule en de winnaar van de B-poule de prijsuitreiking zijn. Daarna zal worden afgesloten met een hapje en drankje. De voorrondes worden gespeeld tussen 11 oktober 2023 en 13 februari 2024 bij: De HSC ’21 kantine, Café Dwars, Café Elsmos en biljartcentrum de Oude Molen.

Aanmelden kan via de website www.biljartenhaaksbergen.nl, waar te zijner tijd ook alle speelschema's, uitslagen en resultaten te vinden zijn. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50.
Degene die geen internet of e-mailadres hebben kunnen zich aanmelden bij één van bovengenoemde cafés.
Klik hier om in te schrijven.
Inschrijvingen moeten voor 1 oktober as. binnen zijn.

Op zaterdag 7 oktober as. om 16.00 uur worden de deelnemers geacht aanwezig te zijn op de voor u ingedeelde speellocatie, om samen de speeldata te bepalen. Mocht u op deze dag niet kunnen dan dient u de teamleider van de poule op de hoogte stellen van uw beschikbaarheid.

Namens het bestuur van de GPH

Vanochtend is de finale van de 47e editie Grote prijs van Haaksbergen begonnen. Na een afmelding van Frans Pot is Hennie ter Huurne als tweede reserve opgetrommeld. Hennie ter Huurne en Bennie Freriksen zijn in Poule B beide na 2 ronden nog ongeslagen. In Poule A wonnen Rinus Noordink, Matje Scheggetman bleven na 2 ronden beide ongeslagen. 

In poule A ging Rinus in de derde ronde onderuit tegen Jos Knippers. Matje won van Peter en bleef daarmee als enigste ongeslagen. Jos en Rinus volgen allebei op 4 punten. % moyenne ruim in het voordeel van Rinus. 

In Poule B bleef Benny als enigste ongeslagen. Henny moest 1 verlies parij incasseren tegen Jan Heck. Jan verloor zijn eerste partij maar staat knap derde na 2 sterke overwinningen. De % moyenne  liggen hier heel dicht bij elkaar  dus dat zal een mooie ontknoping worden.

Wie zich zal plaatsten voor de grote finale is nog een raadsel. Er zijn meerder kapers op de kust. Er zal een mooie laatste dag aankomen. Wie kan het beste met de spanning omgaan?

Vanaf zondag 10.00 gaan de wedstrijden verder.

 

Beide koplpopers gaan op de eerste ronden van de finaledag onderuit. Zal de spanning hun te groot worden?

 

Matje verloor van Jos. Rinus won van Peter. Daarmee kwamen 3 spelers op 6 punten. Rinus heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden van de Apoule. Finale Rinus versus Matje. In poule B verloor Bennie kansloos van Jan Asbroek, die zijn eerste winstpartij boekte. Hennie ter Huurne won zijn partij waarmee beide spelers op 6 spelers. % moyenne 122% tegen 105%. Ook hier zal een gelijkspel voldoende zijn voor Hennie om naar de grote finale te gaan.Finale Hennie tegen Matje

Rinus Noordink versloeg Matje in een rechtstreeks duel met 1 carambole verschil en is daarmee kampioen van de A-poule en daarmee eerrste finalist voor de grote finale. Hennie ter Huurne wint ook de kleine finale van de B-poule. Hij wist ook op 1 carambole te winnen van Matje Scheggetman. Wie de nieuwe kampioen wordt zal tegen 16.30 bekend zijn.

 

Hennie ter Huurne heeft de grote finale gewonnen en is kampioen van Haaksbvergen. In de finale versloeg hij Rinus Noordink in 23 beurten. 

Hallo biljartliefhebbers,

De finalisten zijn bekend. Op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart as. zal de finale gespeeld worden van de Grote prijs van Haaksbergen. Finalisten in 2 poules van elk 6 deelnemers zullen strijden om wie er uiteindelijk op 5 maart de grote finale mag spelen.
Bij deze wordt u uitgenodigd om deze finale bij te wonen.
De spelende deelnemers worden geacht het gehele weekend en tijdens de prijsuitreiking aanwezig te zijn.
Spelers en arbiters worden geacht in correcte kleding te komen: overhemd, pantalon en nette schoenen. De nummers 2 en 3 van de voorronden staan genoteerd als reserve (voor de eindstand per poule Klik hier.
Houdt er wel rekening mee dat u opgeroepen kunt worden!

De meeste poules moeten nog beginnen met de voorwedstrijden poule B2 is al klaar. Willem Busschers bleef bij de Elsmos ongeslagen en werd poule winnaar. Wil Jansen werd tweede met 8 punten gevolgd door Jan Bouwhuis en Gerard Bosman.


Peter van Leeuwen was de sterkste in poule A2. In een sterke poule kwam de beslissing op de laatste dag. En zoals vaak werd het ook nu op basis van % moyenne beslist. Nu behaalden alle spelers 6 punten. Peter trok in een prachtige laatste partij de poule winst veilig door in een rechtstreeks duel Joris Put in 12 beurten te verslaan, partij moyenne 2.9. Gerie Paf werd tweede met % moyenne van 122. Joris Put en Henk vd Kuil werden resp 3 en 4e met 119% en 108%


Poule A4 mocht voor het eerst aantreden bij de kantine van voetbalclub HSC'21. Poule winnaar en geplaatst voor de finale is Hans de Jager. Hans behaalde 8 punten met een moyenne % van 90%. Good old Matje Scheggetman werd tweede met 6 punten. Bennie Koenderink en Cor Koppelman werden derde en vierde.


Titelverdediger Ronny Masselink heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale. Gerrit Heersink was heer en meester in Poule A1. Hij won al zijn wedstrijden en behaalde een percentage moyenne van 125%. Frank Leferink, Bennie Wevers en Ronny Masselink deden niets voor elkaar onder en eindigden allen op 4 punten. Frank had het hoogste percentage met 106% gevolgd door Bennie Wevers 101% en Ronny met 96%.


Jos Knippers wist ook een finale ticket te bemachtigen.Met 10 punten en 120% wist hij  Jan ter Braak, Leo Kiezenbriek en Johan Busschers achter te laten. Jan eindigde met 6 punten gevolgd door Leo en Johan die resp. 5 en 3 punten behaalden.


Rinus Noordink is ook geplaatst voor de finale. Door een afmelding van Hans Segerink werd er met 3 spelers gespeeld. Daarin wist hij zich te ontdoen van Theo ter Braak en Henk Meyerink. Met 8 punten en 109% kan hij een uitnodiging verwachten.


Bennie Freriksen mag zich ook opmaken voor de finale. Hij won op basis van % moyenne poule B3. Samen met Hennien ter Huurne wist hij 8 punten maar % moyenne, 106 tegen 103 was doorslaggevend. Tonny Leferink werd derde en Harry Mentink 4e


Jan Asbroek gaat voor de 11e keer de finale van de Grote Prijs spelen. In 6 wedstrijden behaalden hij 10 punten. Met een hoogste partij moyenne van 1.125 behaalde hij een % van 124%. Frans Pot kwam tot 8 punten en een moyenne van 0.81 Een stijging van 135%. Rint vd Velde, Johan Wensink en Johan Noording wisten allen 4 punten te behalen en werden resp 3,4en 5


Henk Dikkers staat ook in de finale. In een spannende poule met 5. wist hij na 6 wedstrijden 9 punten te behalen en 106% moyenne. Herman Noordink kwam tot 8 punten met 126% Johan Welberg behaalde 7 punten. Joh Boudrie en Rick Westendorp werden 4e en 5e met 4 en 2 punten.


Jan Heck is de laatste geplaatste speler voor het finale. In poule b4 wist hij samen met Willey Ottink 8 punten te behalen. Wederom bepaald het % moyenne. Jan Heck met 104.7 tegen over Willey 101.4 Bewijst maar weer dat wil je de finale halen je volle bak moet spelen. Punten zijn belangrijk maar % moyenne ook. Peter van Vlaanderen en Gerard Wilens werden resp 3e en 4e


De nummer 2 gaat nu in alle poules belangrijk worden. Poule B1 heeft en gaat niet spelen. Daar komt dus geen winnaar uit. Bestuur heeft besloten dat de beste nummer 2 op basis van punten en % moyenne naar de finale gaat. Mocht hij niet kunnen dan wordt de plek doorgegeven naar plek 3 enz.

 

Eindstand hierin is als volgt:

Frans Pot 8 pnt en 134.8%
Herman Noordink 8 pnt en 126.6%
Hennie ter Huurne 8 pnt en 103%
Willy Ottink 8 pnt en 101%
Wil Jansen 8 pnt en 99%

Voor alle uitslagen klik hier. Mocht er nog geen links achter de uitslagen staan zijn er nog geen uitslagen bekend

 

 

Grote prijs Haaksbergen

Café de Oude Molen

Matty Vöcker bokaal

Mede mogelijk gemaakt door:

De biljarter

Lid worden

Bent u nu al biljarter of
een beginner, en wilt u
graag lid worden van
onze biljartvereniging?

* Meld u vrijblijvend aan!

Locaties

Op deze locaties kun je in Haaksbergen en omstreken de biljartsport oefenen.

Klik hier voor de locaties

Contact

Biljarten Haaksbergen

Klik hier voor contact formulier