BILJARTEN HAAKSBERGEN

Zoeken

HAAKSBERGEN – Lokale biljartcentra zouden de sport jonge aanwas kunnen bezorgen. De Oude Molen is zo’n locatie, die door de eigenaar aan het café-imago is onttrokken. „Nu hopen dat de jeugd het ook oppakt.”

André Scheffers 03-07-20, 21:05

Dat zal niet vanzelf gaan, verzekert Henri Westendorp in het nieuwe biljartcentrum van broer Han, eigenaar van de Oude Molen aan de Fazantstraat. De uitbater heeft de vaste avonden van verenigingen en organisaties eraf gedaan om zich te richten op de biljartsport. En dat is koren op de molen van de liefhebber van de plaatselijke biljartsport.

De jeugd is de basis
Naast de al ruim 160 biljartende leden van verschillende verenigingen op deze plek, zijn er nog eens zo’n 60 leden van ’t Stuupke bijgekomen. „Daar kun je hier iets mee”, meent Westendorp. Hij speelde zelf op hoog niveau en nu als lid van ’t Stuupke. „In Haaksbergen wordt nog best gebiljart, maar de animo loopt terug en de vergrijzing is een probleem. Deze voorziening zou de ommekeer kunnen beteken. Maar dan moeten er wel lieden opstaan die onder meer met jeugdbiljarten aan de slag gaan. Dat is en blijft de basis.”

Biljarten; je kunt er met gemak een heel schooljaar aan wiskunde­les­sen mee vullen

Brian ter Braak, biljarter
Ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kind zich in het café begeeft. Topspeler Brian ter Braak zoekt al lange tijd naar mogelijkheden voor de jeugd en ziet deze plek als een geschenk. „Dit heeft de allure van een sportaccommodatie en dat hebben we nodig om jeugd én ouders enthousiast te maken. Er zit zoveel meer in biljarten dan alleen met die keu tegen een bal stoten. De bond stelt bijvoorbeeld heel mooie trainingsmethoden beschikbaar met didactische elementen voor de ontwikkeling van kinderen. Biljarten: je kunt er met gemak een heel schooljaar aan wiskundelessen mee vullen. Alleen, dat weet  niemand.”

Rijk verleden weer tot leven brengen
Henri Westendorp zag zoon Coen (28) in zijn voetsporen treden en hij trok vriendin Melanie Bouwhuis mee. Zij hoopt op een extra impuls voor het damesbiljarten. Westendorp denkt dat de structuur op z’n kop moet om een nieuwe generatie aan het biljarten te krijgen. „Het moet sneller. De jeugd wil dynamiek. Ook moet je lange reistijden voor competitiewedstrijden vermijden. En vergeet niet dat de spoeling dun is. Daar hebben alle sporten last van. Het zou mooi zijn als het rijke biljartverleden van Haaksbergen hier weer tot leven komt. Het kan.”

Grote prijs Haaksbergen

Café de Oude Molen

Matty Vöcker bokaal

Mede mogelijk gemaakt door:

De biljarter

 

Tags

Driebanden De Wieke Grote prijs van Haaksbergen Libre OudeMolen Biljartvereniging  't Stuupke PK Elsmos Bandstoten
Berkel&Slinge
Matthy Vöcker bokaal 

Locaties

Op deze locaties kun je in Haaksbergen en omstreken de biljartsport oefenen.

Klik hier voor de locaties

Contact

Bent u nu al biljarter of een beginner, en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging of wilt u in contact komen met een vereniging?

Klik hier voor contact formulier