BILJARTEN HAAKSBERGEN

Zoeken

Marc Busschers is de nieuwe kampioen van de Grote prijs van Haaksbergen. Het toernooi dat kermerkt de gezelligheid, sportiviteit en strijd stond alweer voor de 44e editie op de kalender.

Op de vrijdagavond wisten Jan Heck en Marc Busschers ongeslagen te blijven. % moyenne van beide was in het voordeel van Busschers, 121% tov 113%. Heck zijn enigste kans was dat hij de kleine finale moest winnen maar dan mocht Marc niet meer dan 15 punten meekrijgen ivm het % moyenne. Marc liet er geen gras over groeien dat hij degene was die de finale won. In een rechtstreeks duel met Heck wist hij in 23 beurten zijn partij uit te spelen en zich te plaatsen voor de grote finale.

Lucien Doeschate was op de vrijdagavond ongeslagen. Hij moest echter zaterdag 3 nederlagen incasseren zodat finale niet meer haalbaar was. Clemens Bargerink verloor zijn eerste partij maar bleef daarna ongeslagen. Voor de kleine finale stonden 2 spelers op 6 punten. Herman Ooink behaalde ook 6 punten maar het % moyenne van Herman was dermatte hoog dat alleen Clemens zich voor de finale kon plaatsen bij winst van zichzelf en puntverlies van Herman. Zover liet Herman het niet komen. In zijn finale partij wist hij Bennie Wevers te verslaan in 22 beurten.

De grote finale tussen Marc en Herman werd een prooi voor Marc. Geconcentreerd wist hij met 3 series van 5 afstand te nemen om na 18 beurten zijn zege veilig te stellen. Ondanks een serie van 6 kon Herman het in de finale niet waarmaken en kwam tot een score van 18 caramboles.