Alle finalisten bekend GPH 2019

De laatste finalist is bekend. Theo ter Braak wist zich op basis van % moyenne te plaatsen voor de finale. Hij wist samen met Clemens Bargerink 10 punten te behalen maar wist hem op % moyenne voor te blijven, 100.8 tegen 98%. Frank Leferink en Lucien Doescate behaalden beide 4 punten echter Frank scoorde een beter % moyenne, 101 tegen 89%. Johan Wemmenhoven werd vijfde met 2 punten.


Roberto Spoor heeft voor het eerst in zijn biljart carriere de finale van de Grote Prijs behaald. In een leuke en spannende poule wist hij vader Wim Spoor nipt voor te blijven. Roberto wist 9 punten te behalen met een % moyene van 120. Melanie Bouwhuis, finalist van vorig jaar werd derde gevolgd door Patrick Ottenschot en Mariet Veldhuis.


Jan ter Braak werd eerste in Poule B4 en speelt mee in de grote finale van de GPH. Nadat er twee afmeldingen waren werd er gestart met 3 spelers. Jan ter Braak was met kop en schouders de sterkste. Als op de laatste speeldag Frank Olthof zich ziek had afgemeld was Jan al niet meer in te halen. Besloten werd om de laatste ronden niet meer te spelen wegens tekort aan beschikbaarheid.


'Good old' Jan Eijsink is door gedrongen tot de finale van de Grote Prijs. In spannende wedstrijden waar iedereen aan elkaar gewaagd waren wist de kampioen van 2013 7 punten te behalen. Jan Heck en Emiel v/d Worp behaalden beide 6 punten maar Jan Heck wist op basis van % moyenne een hogere score te behalen. Hennie ten Voorde werd vierde met 5 punten.


Cor Koppelman is ook verzekerd voor een finale plaatst. In poule A1 wist hij 10 punten te behalen met een % moyenne van 114%. Peter Sprenkeler werd knap tweede met 8 punten en 120%. Hennie Smit en Peter van Leeuwen werden resp derde en vierde.


Koen Westendorp heeft zich ten koste van Gerrit Heersink weten te plaatsen voor de finale. De kampioen van 2016 wist na 6 wedstrijden 10 punten te behalen. Gerrit moest na en gelijkspel in de beslissende laatste partij genoegen nemen met 9 punten en eindigde op plek 2. Ronny Masselink werd derde en Hans de Jager vierde.


Bennie Koenderink heeft zich weten te plaatsen voor de finale. Hij was in poule A3 duidelijk de sterkste. Hij had de hoogste serie, 10, de hoogste partij moyenne, 1,667 en % moyenne van 108%. Met 10 punten duidelijk de sterkste. Cees Kleijn is de runner-up. Gevolgd door Hennie ter Huurne en Rinus Noordink.


Harry Peeters heeft ook de finale behaald. In poule B6 wist hij 10 punten te behalen met een %-moyenne van 109%. Willy Ottink en Hans Segerink werden resp. 2 en 3. Henk Dikkers werd 4e en Ben Koppelman werd 6e.


Melvin Wilderink is de eerste debutant in de finale van de Grote prijs van Haaksbergen. Hij wist in Poule B3 net als heeft Hayrettia Aksoy en Willem Busschers 8 punten te behalen. Op basis van %-moyenne wist Wilderink eerste te worden in de poule. 116% tegen 109 en 91%. Rint v/d Velde werd 4e en Olaf Beld 5e.


Herman Noordink heeft de strijd in poule B5 gewonnen. Hij wist 8 punten te behalen. Het gelijkspel van Rudie de Wit tegen Frans Pot brachten Noordink op 1 matchpunt meer. Hij zou op basis van %-moyenne het niet halen eerste te worden. Achter Herman eindigden Rudie, Frans en Wil Jansen op 2,3 en 4.


In Poule B1 heeft Jan Asbroek zich op basis van %-moyenne geplaatst voor de finale. Samen met Jurgen de Wit wist Jan 8 punten te behalen. Jan wist 112% te behalen tegen 107% voor Jurgen. Marco Wielens werd derde gevolgd door Sander Lagewaard en Nihat Arslantas.


Johan Busschers is de eerst geplaatste speler voor de finale van de Grote prijs an Haaksbergen. In een spannende strijd wist hij Bennie Wevers nipt voor te blijven Johan wist 10 punten te behalen tegen 9 voor Bennie. Bennie verslikte zich in de laatste partij door gelijk te spelen tegen Gerie Paf. Jos Knippers, Leo Kiezenbrink en Gerie Paf werden resp. 3, 4 en 5.

Klik hier voor de poule uitslagen