Finalisten Grote Prijs van Haaksbergen 2017

Henri Westendorp heeft zich als laatste deelnemer weten te plaatsen voor de finale voor de Grote Prijs van Haaksbergen. Dor omstandigheden heeft deze poule niet alle wedstrijden kunnen spelen. Door het plotselinge terug trekken van Teun Christiaans konden hij en Bennie Koenderink niet alle wedstrijden uitspelen. Aangezien de voorsprong van Westendorp dusdanig was was het uitspelen van deze wedstrijd niet meer van belang. Westendorp werd overduidelijk winnaar met 10 punten. Johan Busschers werd tweede met 6 punten. Teun Christians en Bennie Koenderink werden, op basis van de huidige stand, derde en vierde


Winnaar van 2013 en oud gediende Jan Eijsink is ook weer van de partij. In spannende wedstrijden tussen Evert Nijhof en Jan Eisink wist Jan aan het langste eind te trekken. In de beslissende wedstrijd kwam Nijhof 1 carambole te kort. Eijsink behaalde 10punten met een %-moyenne van 108%. Nijhof werd een goede nummer twee met 8 punten en een % van 114%. Herman Ooink en Jan Heck werden de nummers 3 en 4.


Rinus Noordink heeft zich een ticket voor de finale weten te bemachtigen. Hij werd ongeslagen winnaar van de poule B1. Alleen tegen nummer 2 Hans de Jager moest hij een gelijkspel incasseren. Hij behaalde een mooi moyenne percentage van 111%. Nummer 3 en 4 werden resp. Willem Huizenga en Bennie Abbink.


Kampioen van 2015, Gerrit Heersink is tijdens de finale van de Grote prijs van Haaksbergen ook weer van de partij. Hij wist met 9 punten en een %-moyenne van 111% de eerste plaats te behalen. Cees Kleijn werd knap tweede met 8 punten en een 108%. Peter van Leeuwen en Cor Koppelman werden resp.derde en vierde.


Zeer spannend was poule B-6. Daar wisten Lucien Doeschate, Herman Noordink en Ben Koppelman allemaal 8 punten te behalen. Het moyenne, dat doorslag gevend is, was bij debutant Herman Noordink het beste. Hij behaalde 116% gevolgd door Lucien Doeschate met 111% en Ben Koppelman kwam net tekort met 110%. Joop Tip moest voor dit geweld buigen zonder een winstpartij


Tonny Leferink wist zich op basis van een beter moyenne percentage ook te plaatsen voor de finale. Net als Henk v/d Meij wist hij 8 punten te behalen maar zijn moyenne was hoger. Leferink kwam met een %-moyenne van 107 ruim hoger dan v/d Meij 94%. Jan Asbroek werd derde en Melanie Bouwhuis werd vierde.


Willy Ottink heeft zich ongeslagen geplaatst voor de finale. Hij wist al zijn partijen te winnen en wist een %-moyenne te behalen van 115%. In deze poule van 5 wisten 3 spelers boven hun moyenne grens te spelen. Henk Dikkers wist met 8 punten tweede te worden en debutant Willy Jansen werd derde. Joh Boudrie werd vierde gevolgd door Hans Jager die vijfde werd.


Bennie Wevers heeft zich wederom weten te plaatsen voor de finale. Hij behaalde de volle winst met 12 punten uit 6 wedstrijden. Zijn percentage was ook goed nl: 123% Johan Welberg werd tweede met 5 punten en een moyenne % van 147%. Harry Peeters en Rudie de Wit werden 3 en 4.


Titelverdediger Koen Westendorp kan zich opmaken voor prolongatie van de titel. In poule A2 wist hij 10 punten te behalen na 6 wedstrijden. Henk v/d Kuil werd tweede met 8 punten Jos Knippers en Matje Scheggetman werden resp. derde en vierde.


Leo Kiezenbrink heeft overtuigend en ongeslagen de finale weten te halen. Alle spelers speelden voor het eerst bij Café Elsmos en wisten allemaal ruim boven hun moyenne te spelen. Leo bleef ongeslagen met een hoogste partij moyenne van 2.75 en behield uiteindelijk 1.2 over. Jan ter Braak en Marco Wielens werden tweede en derde. Rick Westendorp werd vierde met 112% moyenne


Bennie Timmer is verrassend winnaar geworden in poule A3. Grote namen als Theo ter Braak, Robert Rikhof en Gerie Paf liet hij achter zich. Met 7 punten wist hij beslag te leggen op de eerste plaats gevolgd door Theo ter Braak. Gerie Paf werd derde en Robert Rikhof werd vierde. Alle spelers wisten boven hun moyenne te eindigen.


Gerrit Schepers heeft als eerste de finale van de Grote Prijs van Haaksbergen gehaald. In Poule A4 wist hij in 6 wedstrijden 10 punten te behalen. Hennie Smit werd tweede met 8 punten. Harry Winkelman werd op basis van %moyenne derde en Hennie Koenderink vierde.

Klik hier voor uitslagen GPH